Az emailek helyes beállításait, néhány képpel illusztrálva a könnyebb érthetőség és a nagyobb pontosság érdekében az alábbiakban közöljük:

A példában a Microsoft Outlook Express nevű levelezőprogramján szemléltetjük a helyes beállításokat, de más levelezőprogramot is lehet használni a megfelelő beállítások hasonlóak kell legyenek abban az esetben is.

Belépünk tehát az Eszközök menü Fiókok almenübe.
Majd a levelezés fülön kiválasztjuk az emailünket és kattintunk a tulajdonságok gombra.
A feljövö ablak kiszolgáló füle a legfontosabb számunkra, ahol a képen látható módon beállítjuk a a POP3 és SMTP szervereket. Fióknévhez be kell írni a teljes email címet, jelen esetben a  sajátemailazonosító@elekctv.hu -t, alá értelemszerűen a jelszót. Ekkor már fogadni tudunk leveleket, küldéshez azonban be kell állítani a kimenő levelek kiszolgálója hitelesítést igényel pipát. Ez alapesetben a bejövővel egyforma beállításokat alkalmaz, amit a Beállítások gomb megnyomásával ellenőrizhetünk, a lenti kép szerint.

Egyéb levelezők használata outlook expresszben szintén lehetséges, amennyiben az email szolgáltató engedélyezi a pop3 szerverről való elérést. Egyik példa erre a freemail ahol a beérkező levelekhez a freemail saját beállításait kell írni (pop3 kiszolgáló: freemail.hu), a kimenőhöz azonban az smtp.elekctv.hu címet kell megadni. Ebben az esetben az utolsó képen a bejelentkezési információt is meg kell változtatni az eleki címre. Így elérhető, hogy egy gépen több cím működjön, egy egységes kiszolgálóval.
Eleki Víz és Csatornamű Üzemeltető Kft
5742 Elek, Szent István u. 1.


Üdvözöljük honlapunkon.... weblapunk fejlesztés alatt áll

Outlook beállítások...